bol van de dood


Het team Inferno Varanne treedt ook zondag twee keer op! Om 14.50 en 15.55 uur betreden de motorrijders de

ronde ijzeren kooi Globe of Death. Dat is niet zonder gevaar: de stuntmannen moeten zich focussen op hun eigen

motor en tegelijkertijd de andere racers in de gaten houden. Spannend!

We presenteerde u al acrobatiek en extreme prestaties op twee wielen. Maar nog niet eerder hebben we het gehad over The Globe of Death. Weet u wat dat is? Het is een circusspektakel waar meerdere stuntrijders zich bewegen in een ijzeren wereldbol. In de video die we u deze week presenteren ziet u het lef dat deze stuntrijders in zich hebben. Deze waaghalzen op motoren gaan de uitdaging aan om met maar liefst acht personen The Globe of Death te betreden. Zien is geloven! Veel kijkplezier gewenst van Pneusmart.nl!

Zes(!) rijders in de Globe of Death!

De knotsgekke Fransoos Danny Varanne komt met zijn Globe of Death, een stalen bol met een diameter van 5 meter, terug naar de Zwarte Cross! In het verleden, en zelfs vorig jaar nog, heb je al kennis kunnen maken met zijn stalen bol en zijn team. Zo niet, dan vertellen we je nog ff haarfijn wat je kunt gaan verwachten!

Eén voor één bestijgen de stuntmannen hun motor en tarten zij de zwaartekracht door in deze bol keihard rond te knappen. Vergelijk het met de steile wand op de kermis, zoals sommigen die van vroeger nog kennen. Maar dan 360 graden. Het lijkt met twee rijders al bijna onmogelijk om elkaar niet te raken, maar door perfecte timing, heel, heel veel oefenen en evenzoveel crashes, lukt het de mannen om uiteindelijk met zes motoren tegelijk in de bol rond te razen. Dit moet je echt gezien hebben! Check het stuntprogramma en zorg dat je naast de Megatent bent op het moment dat deze goedlachse en goed getatoeëerde vrienden hun kunsten laten zien.

Afgelopen weekend was tijdens de Zwarte Cross

in Lichtenvoorde een kermis van techniek te bewonderen. Een weekend

vol motor-spektakel waaronder ook het bekende Globe of Death; drie motoren crossen

in een ijzeren bal